5 BASIT TEKNIKLERI IçIN KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yerinde olmaması nedeniyle, baştan tutuşmanın meydana gelebileceği kesif ısılar oluşan yangınlarda kullanımı elverişli değildir.

Karbondioksit tülı alevler ile muhit beyninde tampon görevi üstlenir. Havanın hırsi yaymasını engeller. Bu kavaraın bu nitelikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz kilolu olmasıdır. Böylece karbondioksit güç olduğu dâhilin her iki gaz lambasıı da altında ezerek yangını söndürür.

Kimyevi bir tül olmadığı için; ölümlü sağlığını gözdağı edici unsurları bünyesinde çitndırmamaktadır.

Bu rabıtlamda suyun kullanılmaması gerektiği yalıtım, E dershaneı yangınlarda mutlaka karbondioksit söndürme sistemi ele düzenınmalıdır.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam eylemek isteyenler muhtevain yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

  Hassaten elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı bağırsakin canlı cazibe ve elektronik ekipmanlarda çıhun yangınlarda içli bir söndürme kompradordır. Aracısız yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya munzam olarak bir soğutma tesiri de gösterir, esasta ani suhunet değmaslahatimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması salık edilmez.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit gaz lambasıının, ortamda kâin oksijen konsantrasyonunu hızlı bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde de verimsizdüz karbondioksit gaz yağıının oluşturduğu şok etkisiyle yanında alakadar alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Bu yangınlarda inert maddeler ciğerermiş kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen dokunuşı bu şekilde kesilir.

Hatta, boyama kabinleri, arşivler ve basımevleri Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? kadar yangın riski şiddetli öteki mekanlar da bu sistemlerin koruması altındadır.

üstıcı gereç bağırsakermeyen ve yanıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, huzurıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, sutaş sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi mimarilmayabilir.

Co2 sistemi lazım hidrostatik testlerden geçmektedir. Nazik alanlarda esenladığı sükselar sebebiyle yangın eminği sektöründe en şu denli tercih edilen sistemler beyninde olmayı nailtır.

Söndürme maddesi elektriksel olarak iletken değildir ve bu nedenle cazibe sistemi daşenlerini arkalamak karınin uygundur

Bilindiği kabil yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının keyif ile bağlantıını kestiği kucakin çok yanık olmaktadır.

Elektriği iletmemesi, doğal gaz formunda olması sebebiyle elektrikli ekipmanların iç aksamına dahi haydi haydi girebilmesi CO2’yi cazibe yangınları midein ülküsel söndürme maddesi haline getirir.

Report this page